Vrijwilligers

Zij maken het mogelijk

Festival Worteldagen kan niet zonder haar vrijwilligers, bestaande uit dorpsbewoners, cultuurliefhebbers, studenten, families, vrienden en oud-deelnemers. Deze diverse groep mensen draagt bij aan verschillende aspecten van het festival, zoals de dagelijkse catering, productie, informatievoorziening, kaartverkoop en gidsen tijdens het festival. Het is dankzij hun inzet en toewijding dat Worteldagen jaar na jaar tot een succes wordt gemaakt.

Wil jij ook deel uitmaken van dit fantastische team en bijdragen aan het gezelligste theaterfestival van Drenthe? Er is altijd wel iets te doen dat past bij jouw interesses en vaardigheden. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons weten waar je graag aan zou willen bijdragen. Samen maken we Worteldagen tot een onvergetelijke ervaring voor alle betrokkenen!

Routebegeleider

Bij Worteldagen starten meerdere routes vanaf het festivalterrein. Elke route duurt ongeveer een uur en vereist een routebegeleider. Jij draagt een gekleurde paraplu die de route aangeeft en verwelkomt het publiek.

Taken van de routebegeleider:

  • Verzamelen van tickets
  • Houden van een welkomstpraatje
  • Wandelen of fietsen naar de locaties met het publiek
  • Leiden van het publiek door elke performance
  • Terugbrengen van het publiek naar het festivalterrein

Catering

De studenten, organisatie, docenten en vrijwilligers verblijven ruim twee weken op Erve Bonhagen. Elke avond worden deze hongerige magen voorzien van een warme maaltijd dat wordt gemaakt in de buitenkeuken. Niet alleen zijn er koks nodig, maar ook hulp bij het voorbereidingen van deze maaltijden.

Ticketverkoop

Hoewel kaartjes online beschikbaar zijn, koopt minstens 50% aan de balie, waar ook informatie wordt verstrekt voor nieuwe bezoekers. Naast de kaartverkoop staat ook de bar waar bezoekers hun drankjes kunnen bestellen.

Op het festivalterrein staat een overdekt terras waar mensen kunnen neerstrijken tussen de routes door met sfeervolle muziek op de achtergrond.

Handyman

Voor en tijdens het festival zijn er altijd extra handen nodig: tillen, repareren, opbouwen, sjouwen, ophangen en meer. Zo zijn er twee Werkweekenden gepland, voordat de studenten in Norg aankomen en tijdens hun verblijf, waarin een groep harde werkers nodig zijn.

Schoonmaak

Tijdens de festivaldagen gaan de normale gang van zaken ook gewoon door. Tafels dekken en afruimen, wc’s en douches schoonmaken, afwassen en de vuilnis wegbrengen. It’s a dirty job but it has to be done. Zelfs deze klusjes zijn leuk en gezellig om te doen, want je bent nooit alleen met zo’n grote groep vrijwilligers en studenten.

Ik wil meedoen

Aanmelden als vrijwilliger