You are using an outdated browser. 
    For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
WD

Laden...

Festival Worteldagen wordt volledig gevormd door vrijwilligers. Dorpelingen, cultuurliefhebbers, studenten, familie, kennissen en oud-deelnemers. Zij verzorgen en ondersteunen de dagelijkse catering, de productie, het informatiepunt, de kaartverkoop of zijn gidsen tijdens het festival. Lees hieronder wat er zoal te doen is.

Routebegeleider

Worteldagen heeft meerdere routes die vanaf het festivalterrein vertrekken. Elke route duurt ongeveer een uur en heeft een routebegeleider nodig. Als routebegeleider draag jij de kleur van de route met je mee door middel van de juist paraplu kleur. Zo herkent het publiek dat ze zich bij jou moeten verzamelen. Taken als routebegeleider:

     Verzamelt de tickets

     Houdt een welkomstpraatje

     Wandelt of fietst naar de locaties met het publiek

     Leidt het publiek op de juiste manier door elke performance

     Brengt het publiek weer terug naar het festivalterrein

Ticket- & Informatiebalie

Online kunnen er kaartjes gekocht worden, maar minstens 50% van de bezoekers kopen hun kaartjes aan de balie met cash of pin. Daarnaast willen nieuwe bezoekers weten wat Worteldagen inhoudt en kunnen mensen muntjes bij deze balie kopen voor een drankje aan de bar.


Catering

De studenten verblijven ruim twee weken in Norg. Samen met het team, de docenten en vrijwilligers worden deze hongerige magen elke avond voorzien van een warme maaltijd dat wordt gemaakt in de buitenkeuken op Erve Bonhagen. Niet alleen zijn er koks nodig, maar is er ook altijd hulp nodig bij het klaarmaken van de maaltijden.

 

Handyman of -woman

Sjouwen, fietsen repareren, legertenten opzetten of gewoon goed overweg kunnen met een boormachine? Voor en tijdens het festival zijn er altijd extra handen nodig. Zo zijn er twee Werkweekenden gepland, voordat de studenten in Norg aankomen en tijdens hun verblijf, waarin een groep harde werkers nodig zijn.

     Verhuizen en sjouwen van de opslag naar het festivalterrein

     Het terras met tarp wordt opgezet

     Aankleding van het kampeer- en festivalterrein

     Bouwen van de kaartverkoop en informatiebalie

     Inrichten van de bar

     Fietsen repareren of onderhouden

Barbediening

Voor een kleine prijs kunnen bezoekers thee, koffie, fris of een alcoholisch drankje bij de bar bestellen. Naast de bar staat een overdekt terras waar mensen kunnen neerstrijken tussen de routes door met sfeervolle muziek op de achtergrond.


Schoonmaak

Tijdens de festivaldagen gaan de normale gang van zaken ook gewoon door. Tafels dekken en afruimen, wc’s en douches schoonmaken, afwassen en de vuilnis wegbrengen. It’s a dirty job but it has to be done. Omdat we altijd met een grote groep vrijwilligers en studenten zijn worden zelfs deze klusjes leuk en gezellig om te doen omdat het samen wordt gedaan.

 

Verblijf op Erve Bonhagen


Erve Bonhagen is de woonplaats van Ina en Rob Reynders en tevens ook de thuishaven voor de studenten en vrijwilligers voor twee weken. Erve Bonhagen is een halve hectare waar een buitenkeuken is gebouwd met spoelkeuken, ruimte voor 50+ tenten en meerdere sanitaire voorzieningen. Op het terrein staan twee legertenten opgesteld die functioneren als gezamenlijke eetplek, werkplaats en/of een plek om neer te strijken. Daarnaast wordt er iedere avond in de vuurkuil een kampvuur aangemaakt. De sfeer op Erve Bonhagen is altijd gemoedelijk en biedt een plek waar je kunt uitrusten, gezelligheid heerst en is bovenal een creatieve broedplaats.

In de ochtend, middag en avond wordt er gezamenlijk gegeten met elkaar. Door middel van een roulerend corvee systeem zorgen we voor elkaar. Het avondeten wordt verzorgd door koks of Ina zelf. Tijdens warme dagen is er de mogelijkheid voor een frisse duik in het onverwarmde zwembad en voor natte dagen zijn laarzen aan te raden vanwege de modderige grond.


Join the Team!


Wil jij ook deel uitmaken van een super leuk team op het gezelligste theaterfestival van Drenthe? Mail saskia@worteldagen.nl en laat weten wat jou leuk lijkt om te doen.

©   WD23 Bonhagen products