Het team

Achter de Worteldagen

Organisatie

Worteldagen wordt georganiseerd door Ina en Saskia Reijnders. Het zou bijna een familiebedrijf genoemd kunnen worden, gezien ook de overige gezinsleden en hun partners bijna elk jaar deelnemen en waar mogelijk hun bijdrage leveren.

Naast familieleden zijn er jaarlijks ook vrienden, bewoners en voormalige Worteldagen-studenten die jaar na jaar terugkeren om als vrijwilligers te helpen. Voor velen is het een soort “mini-vakantie” waarin er wordt gewerkt, maar waar vooral de gezelligheid en de warme, energieke sfeer centraal staan.

Oprichter en algehele leiding

Ina Reijnders – Veldhuis

Ina, voorzitter van Stichting Amonet, staat bekend als een echte verbinder. Bij Worteldagen maakt deze eigenschap veel mogelijk en zorgt ze voor warme contacten. Naast de officiële zaken met de gemeente en de provincie, gaat ze graag in gesprek met iedereen om oplossingen te vinden, niet alleen voor het evenement zelf maar ook voor anderen. Ze fungeert voor velen als het eerste aanspreekpunt en staat bekend als ‘De Wortelmoeder’ bij de studenten, vanwege haar onuitputtelijke enthousiasme, zorgzaamheid en liefde voor elke nieuwe deelnemer.

Artistiek leider

Saskia Reijnders

Saskia biedt het artistieke fundament. Met haar opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en ervaring in de commerciële culturele sector, ondersteunt zij Ina vanuit haar expertises. Haar betrokken en eigenzinnige perspectief geeft de organisatie een spiegel en brengt vernieuwing. Met haar inhoudelijke kennis zorgt ze ervoor dat het evenement zich harmonieus en professioneel blijft ontwikkelen. Daarnaast vervult ze de rol van beeldend kunstenaar, die samen met leerlingen van OBS de Hekakker het kunstobject maakt dat het centrale punt vormt op het festivalterrein.

 

Productieleider

Rob Reijnders

Rob was tot zijn overlijden in 2023 de productieleider van Worteldagen. Hij was vooral bezig met praktische zaken rondom het evenement, wat zich vertaalde naar een breed scala aan taken. Met zijn ervaring in bouwzaken fungeerde hij als sparringpartner voor de studenten over de uitvoerbaarheid op locatie. Ook was hij verantwoordelijk voor de meeste logistieke taken, naast zijn focus op organisatie, planning en administratieve taken. Rob was het administratieve brein en de drijvende kracht achter het team, een echte alleskunner. We missen hem nog elke dag en zetten de kleurrijke gedachtes door die hij bij ons altijd prikkelde.