Programma

praktische informatie

Theaterroutes

In 1 theaterroute zitten 4 korte performances gebundeld. Iedere route wordt gekenmerkt door een kleur, duurt gemiddeld een uur en start en eindigt op het festivalterrein. Alles heeft een kleinschalige opzet, wat betekent dat er maximaal 20 plekken zijn per route. Samen met een routebegeleider worden de locaties te voet of per fiets verkend. We adviseren om je eigen fiets mee te nemen, omdat dat gewoon het prettigst fietst. Heb je geen fiets? Geen zorgen, dan zorgen wij daarvoor.

De inhoud van de routes blijft tot de dag voor het festival een verrassing, met een variatie aan onderwerpen van maatschappelijk tot persoonlijk, en verschillende vormen van performances, van installaties tot interactieve ervaringen. Laat je verrassen en meevoeren door elke theaterroute!

Wat kosten de

Entreekaarten

Op 6 mei komen de studenten naar Norg om ter plaatse hun performance te ontwikkelen. Vanaf dat moment wordt bekend wie in welke route te zien zal zijn. Reserveringen voor routes openen op 13 mei. Een theaterroute is wandelend of fietsend. Fietsen voor de fietsroutes zijn vrij beschikbaar voor iedereen, zonder kosten.

€6,00  Theaterroute volwassenen
€3,50  Theaterroute kinderen (onder de 12 jaar)
€5,00  Kindervoorstelling*

*De prijzen voor de kindervoorstelling zijn hoger omdat deze ontwikkeld is door een afgestuurde theatermaker, terwijl de theaterroutes zijn gemaakt door studenten in opleiding.

Hoewel kaarten ook ter plaatse op het festivalterrein kunnen worden gekocht, raden we aan om vooraf te reserveren.

Waar is het

Festivalterrein

Het festivalterrein is het start- en eindpunt van elke route. Festival Worteldagen vindt plaats in het oude dorpshuis van Norg, gelegen aan Dorpshuisstraat 1 met een parkeerplaats in de buurt. Het terrein wordt ingericht en gedecoreerd in het thema ‘Wees Echt’, met medewerking van de leerlingen van OBS de Hekakker en Dr. Nassaucollege. Het wordt een ontmoetingsplaats voor studenten, familie, vrienden, vrijwilligers en bezoekers. Hier kun je niet alleen kaartjes kopen, maar ook genieten van een drankje aan de bar of bij mooi weer op het terras neerstrijken.

Vrijdag 17 mei

14:00 try-outs van alle routes
19:00 toast voor genodigden
19:30 openingsvoorstelling OBS de Hekakker
20:00 premiere van alle routes

Zaterdag 18 mei

12:00 kassa open
13:00 – 17:00 uur
19:00 – 21:00 uur

Zondag 19 mei

12:00 kassa open
13:00 – 17:00 uur
19:00 – 21:00 uur

Maandag 20 mei

12:00 kassa open
13:00 – 17:00 uur

Elke 10 – 15 minuten vertrekt er een route vanaf het festivalterrein

Openings act

Kunst met kids

Ieder jaar wordt Worteldagen feestelijk geopend door de kinderen van basisschool De Hekakker in Norg. Onder begeleiding van een theaterdocent repeteren ze wekenlang een korte openingsact, geïnspireerd door het thema van het festival. Deze act wordt vervolgens gepresenteerd tijdens de openingsceremonie, die voor iedereen toegankelijk is en om 19:30 begint bij het festivalterrein.

Daarnaast werken kunstenaars samen met alle kinderen van de school aan een bijdrage voor een groot gezamenlijk kunstwerk. Dit kunstwerk dient als blikvanger op het festivalterrein en staat in het teken van het festivalthema.

 

van 4 tot 12 jaar

Kindervoorstelling

Als aanvulling op het programma biedt Worteldagen een podium voor pas afgestudeerde makers om kindervoorstellingen te ontwikkelen. Voor jonge makers kan het vaak een uitdaging zijn om een plek te vinden om hun ideeën tot leven te brengen. Daarom biedt Worteldagen een platform om hun creatieve visies werkelijkheid te maken. In voorgaande jaren zijn er verschillende voorstellingen ontstaan tijdens Worteldagen, die vervolgens verder zijn ontwikkeld en op andere festivals en evenementen zijn gepresenteerd. Heb je interesse om een voorstelling te maken voor Worteldagen? Neem dan contact op via info@worteldagen.nl.