Kindervoorstelling

Festival Worteldagen

Podium Twee

Tijdens Festival Worteldagen is er een nevenactiviteit genaamd Podium Twee. Dit podium is gericht op pas afgestudeerde theatermakers die een goed idee hebben en een plek zoeken om het concept te testen. Voor deze makers is het een uitdaging om een plek te krijgen in het theatercircuit. Vaak moeten ze aangesloten zijn bij een bestaand gezelschap of beginnen onder begeleiding van ervaren makers. Podium Twee biedt een platform om een kindervoorstelling te ontwikkelen, ondersteunen en presenteren.

 

leeftijd 3+

HOE EEN EGEL OP EEN EI BROEDT

Een kindervoorstelling door Malou Palmboom

“Echt zijn”, wat is dat? Wanneer ben jij jezelf en wanneer doe je iemand na, en waarom? Door de schoenen van je moeder aan te doen en haar werktas over je schouder te slingeren begrijp je beter waarom ze soms te moe is om met je te spelen. Misschien ga je net als je vriendjes op voetbal, maar kom je erachter dat je eigenlijk veel liever in een boek duikt. Of je doet een vogel na die een ei uitbroedt en ontdek je hoe voorzichtig je soms moet zijn.

Vanuit het thema Wees echt ontwikkelt Malou een voorstelling over na-apen, je fantasie gebruiken en ontdekken wie je echt bent. Malou gaat op een kinderlijke manier op zoek gaan naar hoe je “echt” bent zonder zich te laten beperken door de menselijke grenzen. Het publiek zal tijdens de voorstelling uitgenodigd worden om iets aan de voorstelling toe te voegen waardoor een beeldende co-creatie zal ontstaan. Deze voorstelling zal geïnspireerd zijn op het boek Het ei van egel van Nozomi Takahashi waarin een egel leert zich te onderscheiden door na te doen.

Scenograaf Malou Palmboom ontwikkelt zich als theatermaker en creëert voor de Worteldagen in 2024 een locatietheatervoorstelling voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar oud. Malou maakt beeldende voorstellingen door middel van theatrale co-creatie. Haar werk zit op het snijvlak tussen theater en een kunstinstallatie en verbeeldingskracht, input van de omgeving, mogelijkheid om als toeschouwer te participeren, staan centraal.

Voorgaande edities

Ben niet Bang

2013 – Door Hinke Hoeksma

 

Fons wil dolgraag schrijver worden en mag komen werken in de verhalenfabriek van Meneer Storie. Iedere avond bezorgt hij de verhaaltjes voor het slapen gaan en overdag leert hij schrijven. Als er plotseling nare ongelukkige verhalen worden geschreven gaat hij op onderzoek uit. Iemand probeert de kinderen bang te maken. Wie is toch die oude meneer?
Zal het Fons lukken om het mysterie op te lossen?

 

De Reis van Onschatbare Waarde

2016 – Door Hinke Hoeksma

 

“Je weet nooit wie je tegenkomt…”
Een gestolen schatkaart, het museum in rep en roer en van de dader geen enkel spoor. De onschuldige Lens is geschokt door het nieuws en op zijn hoede voor gevaarlijke dieven. Totdat de gestolen schatkaart per ongeluk in zíjn handen terecht komt.
Lens staat nietsvermoedend oog in de oog met de dader en aan het begin van een avontuurlijke reis. Er is geen weg meer terug. Is het wijs om in zee te gaan met de slechterik?

 

Capaldi

2022 – Door Denise Beekman

 

Een avontuurlijk en muzikaal verhaal over een reizende poppenspeler. (6+) Geïnspireerd op de Italiaanse poppenspelersfamilie Cabalzi, één van mijn verre voorouders. Met de prachtige muziek van Esker van der Werken en een pop gemaakt door Olivia D’Cruz & Marina Sulima.