Festival Worteldagen

thema   -  Tijd

21  t/m 24 mei 2021 - Pinksteren

Wat is Worteldagen

zie de poster van Worteldagen 2021  

Festival Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheater festival in en rond het dorp Norg. Dit unieke festival wordt in 2021 voor de 15de keer gehouden tijdens Pinksteren. De afgelopen jaren hebben jaarlijks ruim 2000 bezoekers gedurende vier dagen kleine theatrale beeldende voorstellingen gezien.

De performances worden verzorgd door 2e jaar studenten, theatermakers van diverse kunstopleidingen. De studenten zijn twaalf dagen bezig met het maken van een korte voorstelling, geïnspireerd door de locatie waar ze zijn, wat ze zien, horen, ruiken, voelen en wat ze zelf willen uitdragen. Eigen docenten komen één à twee keer per week langs op locatie bij de student om uit te wisselen over de ontstane voorstelling. Een unieke kans om een eigen podium te hebben en een eigen voorstelling te maken, voor een echt publiek. De student kan tijdens het festival blijven experimenteren tot de voorstelling past als een jas.

Het publiek wordt in kleine aantallen (maximaal 15) onder begeleiding van een gids langs een 4-tal locaties geleid. Deze theaterlocaties zijn zeer divers; een oude boerderij, een speeltuin, het zwembad, een schuurtje, een stuk bos, een garage, een leegstaande woning, een kelder of een opslagloods. Er zijn in 2020 wel 40 verschillende locaties voorhanden.

        

De kracht van Worteldagen zit in het kleinschalige, waar veel te zien is, waar je als publiek de ruimte krijgt om de performances optimaal te ervaren, waar het intieme karakter doorslaggevend is. Kom kijken en laat je verrassen in het esdorpenlandschap van Drenthe, door de vernieuwende theatermakers en de gezellige sfeer van het festival.

Het festival wordt georganiseerd door stichting Amonet, een goed doel organisatie, die voor 100% draait op vrijwilligers. Worteldagen is in 2006 ontstaan door een samenwerking tussen stichting Amonet en de afdeling theatervormgeving van de Minerva Academie in Groningen. Het was en is voor de makers van de performance een unieke ervaring om, weg van de veilige schoolmuren, op locatie een individueel werk te maken en dat ook nog eens te presenteren aan onbekenden tijdens dit unieke festival. (programma)

 

Evenals afgelopen jaar verwachten we een 40-tal 2e jaar studenten, theatermakers uit Utrecht, Groningen, Zwolle en Leeuwarden. Van de HKU, Minerva, ArtEZ en de Academie voor Popcultuur.

   

Leuke voorstellingen op bijzondere locaties en erg goed gedaan. Veel persoonlijke verhalen maken deze dag erg intiem!

Kleinschalig beeldend locatietheater festival - Worteldagen 2021 - 21 t/m 24 mei