Festival Worteldagen

thema   -  Tijd

21  t/m 24 mei 2021 - Pinksteren

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij festival Worteldagen 2021?

Bij festival Worteldagen hebben we altijd vrijwilligers nodig, op verschillende terreinen. Het kleinschalig beeldend locatietheater festival wordt naast het festivalteam geheel verwezenlijkt door vrijwilligers. Er zijn de locatiehouders, die hun omgeving belangeloos beschikbaar stellen en er zijn allerlei hulpkrachten, die hand- en spandiensten verlenen. Er zijn allerlei werkzaamheden op verschillende momenten om mee te werken aan het festival. Er is altijd wel iets te doen, wat past bij ieders mogelijkheden en wensen. De één wil graag routes begeleiden, de ander wil liever helpen met koken, of iets maken. Hierna een onvolledige opsomming van activiteiten. We hebben ongeveer 50 vrijwilligers, soms oud Worteldagen studenten, maar ook vele anderen die jaarlijks terugkeren naar Norg om mee te werken bij dit enthousiaste festival.

    

Voor en na het festival

Op en afbouw van het festival: half april - 1ste werkweekend; 15/16 mei - 2de werkweekend; 10 t/m 20 mei tijdens de aanloop, het proces; 21 t/m 24 mei - het festival & 25 mei - opruimen.

Er zijn veel vrijwilligers nodig bij de opbouw van het kampement van Bonhagen, opzetten en bouwen van tenten. Keuken installeren, diverse ruimtes inrichten met meubilair en elektra, schilderen, verhuizen van zaken. Het laden en lossen van materialen en bevoorraden van de keuken. Alle voorkomende werkzaamheden die je maar kunt bedenken om een goed ingericht kampement voor te bereiden.
Vanaf 10 mei komen de studenten naar Norg en blijven tot einde van de dag op dinsdag 25 mei. Vanaf deze periode hebben we koks nodig, hulp bij het koken en uitserveren van maaltijden, bijhouden van de eetgelegenheid, bevoorrading.
Opzetten van festival hart bij Kunsterf Norg. Dit houdt in dat er decors gemaakt en geplaatst gaan worden. Routes aangeven door middel van borden en wegbewijzering, borden maken, schilderen en plaatsen. Het gebruiksklaar maken van fietsen voor festival bezoekers. Fietsen van kampement naar festivallocatie brengen, etc.

Tijdens het festival

Van 291t/m 24 mei gaat het festival van start, hiervoor hebben we nodig:
Publieksbegeleiding; hiervoor word je ingewijd door de vrijwilligers coördinatie die je bekend maakt met de routes en hoe je het publiek informeert, bar werkzaamheden, fietsen onderhoud, informatie verstrekking aan publiek over voorstellingen / routes, kassa werkzaamheden.
Al met al veel te doen, wat je nodig hebt is een dosis enthousiasme, doorzettingsvermogen, creativiteit en dat je als teamplayer in productieteams kunt functioneren. Het leuke is, je bent vanaf het eerste moment betrokken bij het festival en ziet het uitgroeien naar het uiteindelijke doel: een fantastisch gemoedelijk, gezellig en bijzonder uniek festival, waar jij onderdeel van bent.

 

 

Wat krijg je hiervoor terug? 

Wij zijn erg blij met vrijwilligers en willen jullie in ruil daarvoor ook in de watten leggen door:
* een gratis plek op het kampement (wel zelf tent meenemen)
* gratis maaltijden, op de dagen die je werkt
* gratis thee en koffie op het kampement
* gratis naar voorstellingen op de dagen die je werkt
* supergezellig kampement met ’s avonds houtvuur
* contact en netwerk uitbreiding

Geef je op via vrijwilligers@worteldagen.nl

 

Kleinschalig beeldend locatietheater festival - Worteldagen 2021 - 21 t/m 24 mei