Festival Worteldagen

thema   -  Tijd

21  t/m 24 mei 2021 - Pinksteren

Doelstellingen

Visie

Wat nergens op lijkt, is echt”.

Dit citaat van Jules Deelder, is de leidraad bij de initiatieven die genomen worden. Voor kunstenaars en ontwerpers is het belangrijk dat ze ‘authentiek’ zijn, dat ze hun eigen ‘voedingsbodem’ hebben. Dat is dé bron voor hun ontwikkeling, hun groei. Voor de studenten is het daarom essentieel om te ontdekken waarin ze zich onderscheiden van anderen, waar hun eigen kwaliteiten liggen. Ze zullen de rest van hun leven moeten vertrouwen op hun eigen wortels. Tegelijkertijd is het creëren van iets ‘dat nergens op lijkt’ bijzonder spannend, soms zelfs gevaarlijk, want ‘wat de boer niet kent...’. ‘ergens op lijken’, het tegendeel, is daarom vele malen makkelijker en daarom heel verleidelijk. (Anne Karin ten Bosch, 2010)

Niet praten, maar maken

   

Doelen

Festival Worteldagen wil:

Een plek organiseren, waar aankomende theatervormgevers kunnen leren hoe ze om kunnen gaan met beeldend locatie theater. Een plek bieden, waar de vormgevers van de toekomst een start kunnen maken in hun zelfstandigheid en individuele creativiteit. Een plek zijn en blijven, die als smeltkroes werkt voor aankomende vormgevers. Een theaterplaats bieden, die wordt omgevormd, ver van de eigen school of atelier, in het veld en in het onbekende.

Een klein maar fijn festival zijn voor alle bezoekers vanaf 6 jaar, maar speciaal voor degene die zich wil laten verrassen door jonge makers en onverwachte gebeurtenissen. In Norg een cultuur aanbod realiseren anders dan de traditioneel gebruikelijke.

 Worteldagen heeft twee pijlers:
  1. - gedurende twee weken voorafgaand aan het festival het maak "proces", studenten werken op locatie onder begeleiding van docenten

  2. - het festival, het "product", vier dagen spelen voor publiek, organisatie stichting Amonet


Kleinschalig beeldend locatietheater festival - Worteldagen 2021 - 21 t/m 24 mei